»Home »Deutsch »Nederlands »English
Sarnelli House
Onze kinderen
Kinderen vertellen
Ons team
Michael, of: hoe het allemaal begon
Nieuws
Hoe kan ik helpen?
Extra bijdrage
Sponsor worden
Brieven van Father Shea
Sponsors
Brieven aan Sarnelli
Uw bericht aan ons
De route naar het Sarnelli-House
Wie zijn wij?
Verantwoording
Geachte lezers van de Sarnelli website !
(2.3.2004)
Wij gaan een kleine wijziging aanbrengen in deze website. Ik denk dat je wat meer algemeen nieuws over de kinderen zult waarderen, en nieuws over de aktiviteiten van kinderen en staf. Ik heb verontrustend nieuw uit de maand maart .

Ik denk dat de gebeurtenissen rond Aswoensdag de vastentijd weergeven die onze "ondeugden" gaan meemaken. Op vastenavond ontdekten wij dat veel van onze kinderen een kwaadaardige vorm van TB hebben en we moesten de gezonde kinderen scheiden van de zieke; de zieke kinderen gaan twee maanden in afzondering. Dit betekende het vervoer van 16 kinderen met AIDS naar het "house of hope". Deze kinderen zijn al begonnen aan hun TB medicatie en van de 16 krijgen er 10 dagelijks een injectie met streptomycine gedurende 40 dagen. Ze zullen binnenkort gevoelige zitvlakken hebbenâ?¦. Maar ook in de baby-afdeling zijn 8 van de 13 hummeltjes in afzondering geplaatst. Wij kunnen ze niet meer kwijt in het "house of hope" maar een van onze huismoeders heeft een net afgebouwd huis. Het is een mooi huis en ze heeft haar laatste bath er aan besteed. Ze heeft geen geld meer voor inventaris dus wij zijn op jacht gegaan naar een kooktoestel, koelkast, ventilators en een wasmachine, plus ontelbare andere dingen die nodig zijn (vooral papieren borden, plastic keukengerei, pampers en speelgoed). Ik gaf ze mijn magnetron en mixer. Ik kon een goedkope TV kopen en probeer een dvd speler te krijgen. Ik heb nog een bas-box in mijn huis in Pai Si Tong zodat die krielen met een CD kunnen dansen op hun favoriete muziek. God zij dank dat moeder ons dat huis laat gebruiken.

Als wij kinderen in afzondering moeten plaatsen voelen de gezonde kinderen zich alleen en worden ongerust. En voor de kinderen die verplaatst zijn naar hun "hotel huis" betekent dit dat ze opnieuw bruusk uit hun vertrouwde omgeving zijn weggehaald en ik zag een van de nieuwe kinderen, de 5 jaar oude Paew, aan de poort van het "house of hope" staan met een verslagen en angstige blik in haar ogen. Ik laadde bedden, kleren en speelgoed uit mijn pickup en de opeengepakte groep van 16 kinderen keek mij somber aan. Onze vrouwelijke staf is overbelast; de bezetting is nu te zeer gespreid. En voor een paar dagen, het is triest maar waar, had niemand van ons volwassenen tijd om deze schelmen te vertroetelen en te troosten. God zij dank kwamen enkele omas uit Pai Si Tong direct naar ons toe. Die werden op hun beurt opgeschrikt toen ze mondkapjes opkregen voordat ze naar de kinderen mochten. Zestig dagen in afzondering is lang voor kinderen.

Gisteren kreeg de hele staf een TB test. Als iemand van de staf in aanraking is geweest met TB gaat hun hele familie naar het TB ziekenhuis voor controle. Ook de oudere meisjes van het Vienchuk weeshuis, die in het weekend helpen in Sarnelli, krijgen een test. Laten we bidden dat alle tests negatief uitvallen.

Over een week of drie zal het nieuwe meisjes slaaphuis af zijn en zal de babyroom gereed zijn voor de peuters. De room heet St. Michael, naar de parochie in Wheaton, Illinois, dat geld doneerde voor de bouw. Ik bouw ook een "kantine" met horren van binnen. De hoeveelheid vliegen is enorm. Soms lijken na het eten de borden net als kinderen in Afrika bedekt met vliegen zoals je die op films ziet.

Zeg een gebedje voor ons allen op. De overheid zal de TB medicatie verstrekken al heb ik moeten betalen voor de eerste partij. Ik had zelf een week griep en begon medelijden met mezelf te krijgen maar realiseerde dat deze kinderen mij meer leren over berusting, lijden en volhouden dan ik mijzelf kan aanleren.

Ik dank je allen zeer.
Father Mike Shea
Father Shea
26 brieven van Father Shea op 26 pagina's, ga naar pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26
»Top


Deze site wordt ondersteund door: RMI - siam.de - migeArt

rmi nachrichtentechnik

All rights reserved by Sarnelli House, Thailand