»Home »Deutsch »Nederlands »English
Sarnelli House
Onze kinderen
Kinderen vertellen
Ons team
Michael, of: hoe het allemaal begon
Nieuws
Hoe kan ik helpen?
Extra bijdrage
Sponsor worden
Brieven van Father Shea
Sponsors
Brieven aan Sarnelli
Uw bericht aan ons
De route naar het Sarnelli-House
Wie zijn wij?
Verantwoording
Geen cadeaux a.u.b. maar een bijdrage voor Sarnelli
(20.8.2003)
Net als vorig jaar stond de verjaardag van Wolfgang (zie "verantwoording") in het teken van het Sarnelli-House. Het feest was geslaagd, niet in het minst nu deze keer alle bezoekers de website van Sarnelli konden inzien op een meegebrachte computer zonder het internet op te gaan. Iedereen zag zijn vragen over Sarnelli beantwoord. Voor het eten zorgde Nat van "Red Onion" en voor het vertier bracht de heer Bon van "My Way" uit Patong Beach zijn showgroep mee. Een gezellige avond die wij met een bijdrage voor Sarnelli van 10.300 bath in de boeken kunnen bijschrijven ! Al onze vrienden: hartelijk dank !
Een brief van Father Mike Shea
(17.8.2003)
Hallo lieve mensen,

Sinds mijn laatste brief hebben enkelen van jullie slechte berichten over de gezondheid van de kinderen in Sarnelli-House gelezen. Ik heb vandaag beter nieuws voor jullie.
Allereerst schijnt het verschrikkelijke virus, dat door onze drie tehuizen gegaan is, nu weg te zijn. Wij hebben nog twee kleine kinderen in het ziekenhuis; Palm met een bacteriŽle meningitis waardoor hij dagenlang in coma lag, en onze laatste aanwinst, Jawt, die problemen met de longen had waarmee hij al bij ons binnen kwam. Vijf kinderen krijgen nu TB-medicatie, en drie van hen zijn in quarantaine in het nieuw gebouwde ?huis van hoop?.
Uit routineonderzoeken bij de kinderen bleek dat King, Don Rak en Dang ook TB hebben. De andere kinderen zijn ook allemaal onderzocht. De drie engeltjes werden nogmaals onderzocht en de artsen verklaarden hen TB negatief. Ze worden nog twee maal per week gescand. Ik wacht op die uitslagen voor ik andere stappen zet. De volgende stap zou kunnen zijn dat ik ze in een privť-ziekenhuis laat onderzoeken, wat het ook kost.
Het personeel is uitgeput. Moeder Pae werd twee keer door het virus getroffen, het virus dat ook wel ?de zoon van SARS? wordt genoemd. Sinds Gung van St. Patricks naar Sarnelli werd overgeplaatst hebben beiden teveel gewerkt, 24 uur per dag, en dat dagelijks. Ik heb ze uit Sarnelli weggestuurd en opgedragen een paar dagen rust te nemen, maar zolang hier nog een kind ziek is hebben ze mijn opdrachten en smeekbeden in de wind geslagen. Bijna het hele personeel werd door het virus getroffen, en ook de meeste kinderen.
Wij hebben dringend regen nodig, net als bij jullie als ik aan de temperaturen denk in Europa, hoger dan in Thailand nu. De rijstvelden zijn droog en gebarsten; wij hopen en bidden om regen?voor allen, niet alleen voor ons. Wij kunnen zeker rijst kopen als de rijst, die de kinderen geplant hebben, verdroogd en kapot gaat. Maar het gaat om de arme boeren in het binnenland die het meest zullen lijden. Zij hebben geen rivier in de buurt en niet genoeg water om groenten te verbouwen.
Onze twee gehandicapte dames werken geweldig, zowel op kantoor als met het onderwijzen van de kinderen in handenarbeid, koken en bakken. Dankzij bijdragen van vrienden van een van onze paters in de USA konden wij voor hen nieuwe, lichte en moderne protheses kopen.
Ik hoop dat het weer in Europa weer te verdragen wordt en dat je een mooie zomer krijgt. Bidden jullie voor ons zoals wij voor jullie doen.
Veel liefs van ons allen,

Father Mike Shea
Bezoek uit Schotland
(26.7.2003)
Peter in het Sarnelli-House
Peter uit Edinburgh, die zich op veelvuldige wijze inzet voor de kinderen in het Sarnelli-House en de weeskinderen van Pattaya, had juist voor deze dag gekozen om Sarnelli te bezoeken.
Voor hem en zijn begeleider Eh was na de mis genoeg tijd over om het Sarnelli-House en zijn bewoners te leren kennen. Dat de kinderen, ondanks hun ziekte, onbekommerd en vrolijk ronddartelen maakte diepe indruk op Peter.
Onze kinderen houden van vriendelijke bezoekers, zeker als die een zak speelgoed en zoetigheid meenemen. Daaraan ontbrak het bij Peter en Eh werkelijk niet. Ik weet zeker, van Peter zullen wij in Sarnelli-House nog vaker horen.

guk
36 berichten op 12 pagina's, ga naar pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12
»Top


Deze site wordt ondersteund door: RMI - siam.de - migeArt


All rights reserved by Sarnelli House, Thailand