»Home »Deutsch »Nederlands »English
Sarnelli House
Onze kinderen
Kinderen vertellen
Ons team
Michael, of: hoe het allemaal begon
Nieuws
Hoe kan ik helpen?
Extra bijdrage
Sponsor worden
Brieven van Father Shea
Sponsors
Brieven aan Sarnelli
Uw bericht aan ons
De route naar het Sarnelli-House
Wie zijn wij?
Verantwoording
KERSTMIS
(25.12.2002)
In de kerk van het weeshuis voor jongens St. Patrick werd op 24 december kerstmis gevierd. De kinderen uit beide weeshuizen, de gemeenschap van Pi Si Thong en natuurlijk ook de kinderen uit het Sarnelli-House waren voor dit feest uitgenodigd.
De gehele dag stond in het teken van de voorbereiding op het feest. Er werd opgemaakt en leuk aangekleed, liedjes en dansjes werden voor een laatste keer geoefend, want met de eigenlijke kerstmis zou het feest nog lang niet gedaan zijn! Een groep meisjes wilde een traditionele dans opvoeren, werden speciaal daarvoor geschminkt en trokken de typische feestdagkleding van de streek aan.
Tegen zessen gingen ze in een minibus naar St. Patricks. Alleen de allerkleinsten bleven in huis; het zou voor hen te laat geworden zijn. Zij hadden wel deelgenomen aan een feestje dat speciaal voor de Sarnelli-kinderen vorige zondag had plaatsgevonden.
De mis begon met het voorlezen van het kerstverhaal; dit werd door de oudere kinderen uit het dorp begeleid met pantomimespel. De daarna volgende mis is iedereen bekend, alleen gaat hier alles in het Thais; tekst en zang. Ik kan je verzekeren dat de inhoud van deze mis je door de andere taal niet ontgaat! Na het slotlied gingen alle bezoekers naar het feestelijk aangeklede voorplein van de kerk waar een klein podium opgebouwd was. Er was plaats voor iedereen, en zoals gebruikelijk in Thailand werd er natuurlijk ook wat gegeten.
Father Mike Shea had de drie weeshuizen uitgedaagd te laten zien wie het leukste kerstspel kon maken. Alle kinderen zouden met hun groep iets uitbeelden wat met kerstmis te doen heeft. Hun meest geliefde objekt bleek de ster van Bethlehem die in veel variaties te bewonderen was. De kinderen van Sarnelli-House hadden de stal van Bethlehem nagebouwd. Daarin zat Ying als Maria en Jay als Jozef; een pop stelde Jezus voor. Drie herders bewaakten de stal. Dit idee werd ook beloond want de groep van Sarnelli-House won de wedstrijd.
Toen begonnen de voorstellingen op het podium. Daar was van alles te beleven. Kleine kerstmannetjes die uit hun dikke buik bonbons tevoorschijn toverden en in het publiek wierpen, trendy geklede jongens die op discomuziek alles uit de kast swingden, kinderen die meezongen op actuele schlagermuziek. Diverse groepen meisjes hadden net als de Sarnelli kinderen traditionele kleding aangetrokken en lieten klassieke Thaise dans zien.
Deze avond liep tegen 10 uur ten einde; iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis.
Dat je AIDS hebt of HIV-besmet bent hoeft niet te betekenen dat je uitgesloten bent van alle aktiviteiten. Liefde en goede zorgen in een beschermde omgeving laten ook DEZE kinderen LEVEN.
Nog een verjaardag !
(22.12.2002)
In de Blue Dolphin Sauna werd Marcels verjaardag gevierd. De donationbox ging rond, en het feestelijke resultaat aan het einde van de avond was 4.800 bath voor het Sarnelli-House ! Hartelijk dank voor deze bijdrage !
Ban
(10.12.2002)
Met Ban gaat het wat beter.
Wij hadden ons lang zorgen gemaakt om Ban. Hij vermagerde zienderogen, wilde pas na lang aandringen wat eten. Hij ging zo te zien dezelfde kant op als Michael. Tuberculose en meningitis. Ook tussen zijn vriendjes vertoonde hij geen enkele aktiviteit. Wij bereidden ons allemaal voor op het ergste. Iedereen in het Sarnelli-House, zowel groot als klein, was emotioneel betrokken bij Ban. Maar nu ziet het er naar uit dat hij de inzinking te boven is; Ban eet weer, is aktiever en zijn brutaal lachje is terug ! Wij zijn heel dankbaar.
36 berichten op 12 pagina's, ga naar pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12
»Top


Deze site wordt ondersteund door: RMI - siam.de - migeArt


All rights reserved by Sarnelli House, Thailand